FAVORIETEN - KANSHEBBERS

Wie zijn de grote favorieten en kanshebbers? Klik op de trui voor de voorbeschouwingen!


 
   
     

De Tour de France 2013 gaat op 29 juni van start. Bekijk hier de route met alle beklimmingen, het laatste nieuws, voorbeschouwingen, uitslagen, selecties, favorieten, weetjes en meer. 

tour de france facebookTour de France-2013.nl Facebook.
Mis geen Tour de France 2013 nieuws.tour de france twitterTour de France-2013.nl Twitter.

Mis geen Tour de France 2013 nieuws.

 
Contact Tour de France 2013

Stuur ons een email: info@tourdefrance-2013.nl


 


 


Tour de France 2013 Etappe 1 Porto-Vecchio - Bastia 212 kilometer, zaterdag 29 juni 2013.Met dit artikel wil ik je informatie geven over diverse zaken rondom deze etappe zoals de voorbeschouwing op het parcours met het profiel van de route. Een voorspelling / prognose van de favorieten voor deze rit. Maar ook de officiële uitslag van de etappe als ook een link naar de live stream en de samenvatting van de stage van de dag.

Voorbeschouwing etappe 1:


De eerste etappe in de Tour de France 2013 zal een nerveuze maar rit worden. Zeker omdat deze rit als een sprinters etappe te boek staat. Mannen als Mark Cavendish en Marcel Kittel zullen er alles aan doen om de eerste gele trui te veroveren. Volgens directeur Christian Prudhomme's idee zal deze etappe ideaal zijn voor een sprinter, nadat ze langs de baai van Palombaggia en de kliffen van Bonifacio hebben gereden. Normaal gesproken is de eerste rit meestal een proloog. Maar dit keer een rit op het vlakke.

De start is op het eiland Corisa die voor het eerst deel uit maakt van het Tour decors. De stad Porto Vecchio is op 2 na de grootste stad van Corisca. Deze plaats is enigszins bekend door het Criterium International die in 2011 nog gewonnen werd door Cadel Evans. Eerder in de geschiedenis was het de Fransman Raymond Poulidor die de overwinning pakte. De finish in Bastia werd bekend door de tijdrit van Jan Janssen in Bastia. Hij verspeelde zijn klassement door een valpartij in de tijdrit.

Dit jaar start de Tour zonder proloog. De rede hiervan is dat de Tour organisatie graag door de streken van Corsica wil rijden. De Tour start met een eresaluut aan Bonifacio.

Video over de Tour start in Corsica.
Parcours etappe 1:
 

Het parcours van deze etappe is helaas niet zo interessant. Er zitten een paar beklimmingen in zoals: De Bonifacio, De Fagari, de Côte de Sotta, de Porto Vecchio, Favonna, Ghisonaccia, Aléria en de Poggio-Mezzana, Arena en Biguglia staan als 'bekendere plaatsen of beklimmingen' te lezen in het profiel. De eerste punten voor de bergtrui worden gescoord op de Côte de Sotta een klein klimmetje van 1.1 kilometer met een stijgingspercentage van 5.9%.
De Finish is redelijk vlak naar Bastia.De tussensprint vindt plaats op 150 kilometer. In San Giuliano zal de eerste aanzet gemaakt worden naar de groene trui. Voor het uitgebreide tijdschema met doorkomst tijden verwijs ik u naar de officiële Tour de France site.

Overzicht profiel etappe 1 / rit 1:

Tour 2013 profiel etappe 1

Favorieten etappe 1:

 

Aangezien het een vlakke etappe betreft wordt het bijna altijd een massasprint in de straten van Bastia. Na 212 kilometer is het zaak voor de sprintersploegen om hun treintje goed te formeren en niet buiten gesloten te raken. Wie kan zijn treintje het best lanceren en voor de eerste gele trui tekenen? Andre Greipel liet al weten voor de eerste gele trui te willen gaan op Corsica, maar toch verwacht ik dat Mark Cavendish er met de etappe van door zal gaan. 


Favoriet / prognose: Mark Cavendish of Andre Greipel

Wilt u etappe 1 van de Tour de France 2013 live online kijken met de gratis live stream?
LINK: Kijk dan hier voor Tour streaming.Durf jij een gokje te wagen? Speel de Tourpoule 2013 tip: 

Etappe 2
Helemaal gek van de Tour de France?
Bestel een van deze Boeken / DVD's. Gratis verzending vanaf 20 euro.