FAVORIETEN - KANSHEBBERS

Wie zijn de grote favorieten en kanshebbers? Klik op de trui voor de voorbeschouwingen!


 
   
     

De Tour de France 2013 gaat op 29 juni van start. Bekijk hier de route met alle beklimmingen, het laatste nieuws, voorbeschouwingen, uitslagen, selecties, favorieten, weetjes en meer.


 

tour de france facebookTour de France-2013.nl Facebook.
Mis geen Tour de France 2013 nieuws.tour de france twitterTour de France-2013.nl Twitter.

Mis geen Tour de France 2013 nieuws.

 
Contact Tour de France 2013

Stuur ons een email: info@tourdefrance-2013.nl


 

Tour de France 2013 Etappe 18 Gap - Alpe d'huez, 168 kilometer.Met dit artikel wil ik je informatie geven over diverse zaken rondom deze etappe zoals de voorbeschouwing op het parcours met het profiel van de route. Een voorspelling / prognose van de favorieten voor deze rit. Maar ook de officiele uitslag van de etappe als ook een link naar de live stream en de samenvatting van de stage van de dag.


Voorbeschouwing etappe 18:


Etappe 18, de rit waar iedereen naar uit heeft gekeken. Vandaag krijgen de renners een zwaar parcours voor de kiezen. Zo moet in deze koninginnenetappe 2x de Alpe d'Huez beklommen worden. Dat zijn 42 bochten omhoog. (twee keer 21 bochten). Deze etappe staat te boek als de rit die de legendarische 100ste Tour de France in het zonnetje zal moeten zetten. Heel veel renners zoals Contador en Evans hebben ver van te voren aangegeven naar deze rit uit te zien.
Het is te hopen dat er dan ook veel afgevallen zal worden en dat er niet tè veel naar elkaar gekeken zal worden.

De start van de etappe is in de Hautes Alpes 'Gap'. Gap is zelf al 21 keer eerder start of aankomststad geweest in de Ronde van Frankrijk. Ook dit jaar is het dus weer feest in de stad met 37,800 inwoners.
De Alpe d'Huez is ook al vaker decor geweest in de Tour de France. Om precies te zijn al 27 keer eerder. Het wordt niet voor niets de 'Nederlandse berg' genoemd. Mannen als Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper of Peter Winnen behaalden hier successen in de wielerwereld. Andere winnaars hier waren; Gianni Bugno, Marco Pantani, Laurent Fignon, Hinault en Pierre Rolland in 2011.


 

Parcours etappe 18:
 

Het parcours van deze etappe is geweldig voor de klimmers in het peloton. Is het geen meter vlak en dat is dus op het lijf geschreven voor de klassementsrenners. Vanuit Gap gaat het al direct omhoog bij de eerste beklimming; de Col de Manse. Vervolgens gaat het verder in licht dalende lijn tot de Rampe du Motty en de Valbonnais. Hierna wordt het weer klimmen tot een hoogte van 1371 meter met de Col d'Ornon. Hierna zijn de renners al in het gebied van de Alpe d'Huez. Deze moet 2x genomen worden in het plaatsje Bourg-d'oisans. De Alpe-d'Huez is zelf 1755 meter hoog, maar heeft een uitstulping tot 1989 meter genaamd de Col de Sarenne.


Overzicht profiel etappe 18 / rit 18:

tour de france 2013 profiel etappe 18Favorieten etappe 18:

 

Aangezien het een berg etappe betreft wordt het vaak een van de klassementsrenners die hier zal winnen. Het moet in ieder geval iemand zijn met echte klim benen. Het is een relatief korte etappe, maar zeer zwaar.
Ik zet mijn geld op een van de mannen uit de top 5 van dit moment.

Favoriet / prognose: Alberto Contador

 

Wilt u etappe 18 van de Tour de France 2013 live online kijken met de gratis live stream?
LINK: Kijk dan hier voor Tour streaming.


Plaats uw weddenschap op de Tour de France 2013. En krijg 50 euro gratis!Etappe 19
Helemaal gek van de Tour de France?
Bestel een van deze Boeken / DVD's. Gratis verzending vanaf 20 euro.