FAVORIETEN - KANSHEBBERS

Wie zijn de grote favorieten en kanshebbers? Klik op de trui voor de voorbeschouwingen!


 
      

De Tour de France 2013 gaat op 29 juni van start. Bekijk hier de route met alle beklimmingen, het laatste nieuws, voorbeschouwingen, uitslagen, selecties, favorieten, weetjes en meer.
 

tour de france facebookTour de France-2013.nl Facebook.
Mis geen Tour de France 2013 nieuws.tour de france twitterTour de France-2013.nl Twitter.

Mis geen Tour de France 2013 nieuws.

 
Contact Tour de France 2013

Stuur ons een email: info@tourdefrance-2013.nl


 


 

Tour de France 2013 Etappe 2 Bastia - Ajaccio 154 kilometer, zondag 30 juni 2013.Met dit artikel wil ik je informatie geven over diverse zaken rondom deze etappe zoals de voorbeschouwing op het parcours met het profiel van de route. Een voorspelling / prognose van de favorieten voor deze rit. Maar ook de officiële uitslag van de etappe als ook een link naar de live stream en de samenvatting van de stage van de dag.

Voorbeschouwing etappe 2:


Na de chaotische massasprint van gisteren is het vandaag de vraag of het een massasprint zal worden. Feit is dat het parcours een stuk lastiger is dan de 'vlakke' rit van etappe 1. Etappe 2 is dan ook een heuvelachtige etappe en kent een paar beklimmingen die al mee zullen tellen voor het bolletjes klassement. Deze trui zal vandaag wellicht een andere drager kennen. De punten zijn te verdienen op een paar cols in het midden van de etappe. De renners vertrekken vandaag op zondag 30 juni vanuit Bastia naar Ajaccio. Het is een korte rit, maar het kan een nerveuze rit worden. Vooral wanneer de 'hindernissen' achter de rug zijn en het peloton af gaat op een 2e massasprint? De Col de Bellagranajo, de Col de la Serra en de Col de Vizzavona zullen wellicht niet zwaar genoeg zijn om een afscheiding te maken in het peloton. Ook de Côte du Salario op 11.5 kilometer van de finish is niet zwaar genoeg om het veld uit elkaar te slaan.


Parcours etappe 2:
 

Het parcours van deze etappe is leuker dan die van gisteren. Er zitten een paar beklimmingen in die al direct strijd kunnen leveren om de bolletjes trui. De Col de la Serra en de Col de Vizzavona tellen mee voor dit bergklassement.
Verder komt het peloton langs Borgo, Castello di Rostino, Corte alvoren ze de beklimmingen krijgen om daarna te finishen in Ajaccio. Bastia en Ajaccio zijn trouwen nieuw als stad in de Tour. Ondanks de ruim 44 en 64 duizend inwoners, vertrok of eindigden de Tour hier nooit.


 

Beklimmingen etappe 2:


Km 85 - Col de la Serra 5,2 kilometer lang. Gemiddeld stijgingspercentage 6,9 %.

Km 95,5 - Col de Vizzavona 4,6  kilometer lang. Gemiddeld stijgingspercentage 6,5 %.
Overzicht profiel etappe 2 / rit 2:

tour de france 2013 profiel etappe 2


Favorieten etappe 2:

 

Ondanks het heuvelachtige terrein zou dit toch weer uit kunnen draaien op een massasprint in de starten van Ajaccio. De beklimmingen van de dag zouden een streep door de rekening van vele sprinters kunnen betekenen.
Welke sprinter kan de eerste cols goed verteren?

Favoriet / prognose: Peter Sagan

Wilt u etappe 2 van de Tour de France 2013 live online kijken met de gratis live stream?
LINK: Kijk dan hier voor Tour streaming.


 

Durf jij een gokje te wagen? Speel de Tourpoule 2013 tip:


 

Etappe 3
Helemaal gek van de Tour de France?
Bestel een van deze Boeken / DVD's. Gratis verzending vanaf 20 euro.