De Tour de France 2013 gaat op 29 juni van start. Voor de route met alle beklimmingen, het laatste nieuws, voorbeschouwingen, uitslagen, selecties, favorieten.


Blanco Pro Cycling gaat met Roblanco pro cycling 2013bert Gesink, Bauke Mollema en Laurens Ten Dam van start in de Ronde van Frankrijk 2013. Meer over de selecties Tour de France 2013: hier.

Chris Froome doet dit jaar mee als kopman van team sky 2013Team Sky mee aan de Tour de France. Zijn ploeggenoot Bradley Wiggins, winnaar van de afgelopen Tour, zal zich op de Giro d'Italia richten. Selectie Sky: hier

Alberto Contador heeft benadrukt dat hij dit ssaxobank tinkoff shirteizoen graag de Tour de France zou rijden. "Ik zou de Tour graag rijden, omdat ik dit jaar niet mee kon doen". Selectie Saxobank: hier


Vacansoleil DCM
renner José Rujano vacansoleil 2013 shirtlaat waarschijnlijk de Tour de France 2013 aan collega's als Thomas de Gendt en Wout Poels over. Rujano richt zich op de Giro en Vuelta. Selectie Vacansoleil:
hier

Meer: Nieuws

 

Favorieten en kanshebbers: Bolletjes trui Tour de France 2013.


De bolletjestrui kanshebbers Ronde van Frankrijk 2013 - klimmers

Wie wordt dit jaar de winnaar van de felbegeerde bolletjes trui in de Tour de France 2013? Vorig jaar was het Thomas Voeckler die Fredrik Kessiakoff versloeg. In 2012 werd de top 3 bezet door Sanchez, Schleck en Jelle Vanendert. De kandidaten oftewel favorieten voor deze bolletjes trui zijn altijd moeilijk te voorspellen. Het kan vaak alle kanten op. Mannen die strijden voor het algemeen klassement pakken meestal ook veel bergpunten.

Favorieten voor de bolletjes trui zijn daarom Alberto Contador en Chris Froome, ondanks dat dit zeker geen doel voor ze is.
Voor Thomas Voeckler kan het wel een doel zijn. In de geschiedenis van de Tour is het nog niet zo heel vaak voorgekomen dat een renner 2 jaar op rij de bolletjes trui wint. Andere Fransmannen die het wel eens zou kunnen proberen zijn Pierre Rolland en Sylvain Chavanel.

Andere renners die de bergtrui als doel kunnen hebben zijn Johnny Hoogerland, maar hoogstwaarschijnlijk is dit alleen maar een droom voor de Nederlander die al eerder in de bolletjes trui heeft mogen rijden. Iedereen herinnert zich vast nog wel het bekend prikkeldraad incident. Jurgen Van den Broeck en Nairo Alexander Quintana lijken ook outsiders voor een gooi naar de bergtrui.

Weetje: De laatste Nederlandse drager van de bolletjestrui is Hoogerland in de Tour van 2012.

Overzicht bolletjes trui kanshebbers:

Contador - Saxo, Froome - Sky, Voeckler en Rolland - Europcar, Hoogerland - Vacansoleil DCM. Quintana - Movistar, Chavanel - Omega Pharma Quickstep, Van den Broeck - Lotto Belisol


Bolletjes klassement Tour de France 2012 einduitslag:

1. Thomas Voeckler
2. Fredrik Kessiakoff
3. Chris Anker Sörensen
4. Pierre Rolland
5. Alejandro Valverde
6. Christopher Froome
7. Egoi Martinez
8. Thibaut Pinot
9. Brice Feillu
10. Daniel Martin

Regels - regelement bolletjes klassement:


Puntenverdeling berg trui. Hoeveel punten zijn er te verdienen per berg?

Hors categorie: 25, 20, 16, 14, 12, 10, 8, 6, 4 en 2
1e categorie: 10, 8, 6, 4, 2 en 1
2e categorie: 5, 3, 2 en 1
3e categorie: 2 en 1
4e categorie: 1 punt

Sinds 2011 geldt dat als de aankomst ligt op een bergtop van buitencategorie, eerste of tweede categorie, de punten worden verdubbeld.Tourpoule 2014 tip: 


FAVORIETEN - KANSHEBBERS

Wie zijn de grote favorieten en kanshebbers? Klik op de trui voor de voorbeschouwingen!