De Tour de France 2013 gaat op 29 juni van start. Voor de route met alle beklimmingen, het laatste nieuws, voorbeschouwingen, uitslagen, selecties, favorieten.


Blanco Pro Cycling gaat met Roblanco pro cycling 2013bert Gesink, Bauke Mollema en Laurens Ten Dam van start in de Ronde van Frankrijk 2013. Meer over de selecties Tour de France 2013: hier.

Chris Froome doet dit jaar mee als kopman van team sky 2013Team Sky mee aan de Tour de France. Zijn ploeggenoot Bradley Wiggins, winnaar van de afgelopen Tour, zal zich op de Giro d'Italia richten. Selectie Sky: hier


Alberto Contador heeft benadrukt dat hij dit ssaxobank tinkoff shirteizoen graag de Tour de France zou rijden. "Ik zou de Tour graag rijden, omdat ik dit jaar niet mee kon doen". Selectie Saxobank: hier


Vacansoleil DCM
renner José Rujano vacansoleil 2013 shirtlaat waarschijnlijk de Tour de France 2013 aan collega's als Thomas de Gendt en Wout Poels over. Rujano richt zich op de Giro en Vuelta. Selectie Vacansoleil:
hier

Meer: Nieuws

 

Favorieten en kanshebbers: Gele trui Tour de France 2013.


De gele trui kanshebbers 2013 - algemeen klassement top 10

Favorieten voor de eindzege zijn Alberto Contador en Chris Froome.
Lees de Head to head voorbeschouwing hier

De meeste mensen die willen wedden op de Tour de France kiezen toch voor Froome als absolute gele trui winnaar van de Tour boven 'El Pistolero'. Froome zou een beter team bij zich hebben dan Contador. Daarnaast heeft Froome al bewezen dat zijn tijdrit capaciteiten wellicht een klein beetje beter zijn dan die van de Spanjaard Contador.

Chris Froome zal het moeten doen zonder Bradley Wiggins die een tegenvallende Giro reed. Froome zal deze tour moeten rekenen op de diensten van zijn 'vriend' Richie Porte, die al een tijd goed in vorm is. Robert Gesink zou voor een klassement kunnen gaan, echter gaf Gesink eerder aan wellicht voor etappe te willen gaan. De Nederlander reed al eerder de Giro en de vraag is of hij nog krachten over heeft voor de Tour de France 2013. Bauke Mollema gaat als kopman de Tour de France 2013 rijden. Of hij zijn vorm uit de Ronde van Zwitserland kan doorzetten is de vraag. Andere kanshebbers voor een top 10 plaats zijn: Tejay van Garderen en Cadel Evans van BMC. Cadel Evans zal als kopman gaan rijden, maar wanneer Tejay er beter voor komt te staan, neemt hij het kopmanschap wellicht over van de Australiër. Voor Movistar zullen Valverde en Quintana mannen zijn die de klimritten goed moeten kunnen verteren, maar wellicht komen ze iets te kort voor het podium. Bij Radioshack zal Andy Schleck mee rijden, maar voor een Tourpool zou ik hem niet spelen. Hij heeft al in geen tijden goed gepresteerd. Voor de Belgen is Jurgen van de Broeck de grote man. Kan hij 3 weken lang op top niveau presteren en wellicht weer voor een top 5 gaan? Als laatste maakt Joaquim Rodriguez een goede kans in de komende Ronde van Frankrijk 2013. Rodriquez is een klimmer, maar kan vooral de aankomsten aan die explosief zijn. Rodriquez is een goede pion voor een eventuele Tourpoule. Thibaut Pinot zou een top 10 plaats kunnen halen. Hij bewees vorig jaar in de Tour al goed te kunnen klimmen.

Overzicht gele trui favorieten:

Contador - Saxo en Froome - Sky

Top 10 algemeen klassement:
Gesink / Mollema - Blanco, Valverde / Quintana - Movistar, Nieve - Euskaltel, Rodriquez - Katusha, Evans - BMC, Van Garderen - BMC, Van den Broeck - Lotto Belisol

Andere klimmers die je niet uit het oog moet verliezen zijn: Pinot van FDJ, Wout Poels - Vacansoleil, Moreno Moser - Cannondale, Haimar Zubeldia - Radioshack, Quintana - Movistar, Pierre Rolland - Europcar.
Tourpoule 2014 tip:
 

FAVORIETEN - KANSHEBBERS

Wie zijn de grote favorieten en kanshebbers? Klik op de trui voor de voorbeschouwingen!